lördag 10 november 2012

Bakdag i regnet

I morse vaknade vi upp till spöregn men det gjorde inget för jag hade planerat för en bakdag. Hela förmiddagen tillbringade jag i köket med att baka. Först hjälptes jag och Ida åt med en omgång kanelbullar. Det var jättelänge sedan vi hade vanliga kanelbullar så det stod högst upp på dagens baklista.


Sen fortsatte jag med en mazarinkaka med mandelmassa, men den blev inte så lyckad :( dels satte jag i lite för mycket bittermandelolja och dels fastnade den i formen när jag skulle vända upp den på ett fat. Men den duger nog till i kväll då jag tänkte att vi skulle äta den med bär och grädde istället för en tårta.


Därefter fortsatte jag med två banankakor, eftersom vi återigen hade bruna bananer i fruktskålen. Visst kommer ni ihåg att baka banankakor av era bruna bananer? Ni får absolut inte kasta dem, ju brunare desto bättre till bakning. Mina bananer var nästan helt svarta i skalet.


Nu ska jag snart sätta igång med dagens festmiddag som blir chicken thai. Jag hoppas födelsedagsbarnet hinner hem :) Han har stått i ett garage och målat bräder hela da'n. Till veckan kommer en snickare som ska ta bort vår gamla entredörr och sätta dit ett fönster istället. Samtidigt med det måste vi så klart panela om runt nya fönstret också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar