tisdag 20 november 2012

Brända kastruller

Brända kastruller! Har ni problem med det? 

Hos oss är det inget problem sen vi har lärt oss det absolut bästa sättet att få dem rena. Hur gör ni för att få bort det brända? Använder ni maskindiskmedel? Det är många som gör det, men jag tycker inte det känns speciellt miljövänligt och inte så vänligt mot våra kroppar heller, för maskindiskmedel är ju giftigt.

Nej, gör så här istället! Ta lite ljummet vatten strö på ordentligt med bakpulver, låt stå över natten. På morgonen har det brända lossnat och det är bara att diska rent kastrullen som vanligt.


Kom ihåg att prova det här nästa gång ni bränner fast något i en kastrull. När man häller i bakpulvret bubblar och låter det ordentligt i vattnet. Lite småroligt, faktiskt.

Måste visa en gullig bild på Ida där man ser hur hon somnade med sin lilla nalle tryggt på bröstet under täcket.

Nallen fick hon av ambulanspersonalen när hon vid drygt ett års ålder var tvungen åka ambulans pga feberkramper. Hennes kramper är det värsta jag har varit med, usch så rädd jag var när läpparna blev blå. Men det gick ju bra och hon har aldrig mer haft feberkramper, men vi har varit snabba att ge henne febernedsättande så fort hon har börjat få lite feber.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar