lördag 3 november 2012

Kapselmaskin

I går fick jag alltså min Bosch Tassimo kapselmaskin från WhiteAway.se och det passade perfekt eftersom vi skulle ha gäster på kvällen. Nu blev den direkt utvärderad av många.


Det finns olika typer av kapselmaskiner och tyvärr passar inte kapslarna i varandras maskiner. Vi valde en Tassimo istället för t.ex. Nespresso för att Tassimo har kapslar även för choklad och te.


Olivia och Isak älskade den varma chokladen från Marabou som jag hade köpt, nu har jag även beställt andra sorters choklad-kapslar som vi får utvärdera framöver. Maskinen är enkel att använda så barnen klarade av det själv. En klar fördel! Fast rengöringen var de inte så intresserade av :)


Efter middagen fick gästerna välja på latte macchiato eller espresso. De som valde espresso tyckte att den var riktigt god medan de som valde latte macchiato inte var lika nöjda. Jag hade köpt varianten som heter less sweet men de hade velat ha den helt sockerfri dessutom smakade mjölken konstgjort. I fortsättning fixar jag nog en caffe latte genom att skumma riktig mjölk till en kopp espresso.


Fördelarna med en kapselmaskin är att det är väldigt enkelt att göra en kopp kaffe och för en icke-kaffedrickande familj, som vi är, är det kul att kunna bjuda på gott kaffe som t.ex espresso nån gång emellanåt. Men det finns några nackdelar också. Varje kopp blir väldigt dyr, barnens frukostchoklad kostar 7 kr/kopp och det är lite väl mycket. Dessutom blir det mycket skräp av dessa kapslar och det känns inte speciellt miljövänligt.

Nu blev det lite väl mycket kaffesnack så nu ska jag göra mig en kopp te och försöka få upp värmen efter att ha stått i en kall ishall i drygt en timme medan Isak spelade match.

3 kommentarer:

  1. Åh jag som älskar kaffelatten både den med socker och den med mindresocker :) brukar smaksätta med kaffe syrup.

    SvaraRadera
  2. Jag köper kapslar på Willys där är dom billigas då blir chokladen inte så dyr :)

    SvaraRadera
  3. Då ska jag snarast kolla Willys sortiment. Tack för tipset!

    SvaraRadera