onsdag 28 november 2012

Plättar eller pannkakor?

Nu äntligen har jag en stund över och kan sätta mig vid datorn. Det har varit fullt upp i dag med att spela spel, rita, skriva och leka, jag har alltså varit hemma med en krasslig Ida. Vi har även hunnit med att vila lite (det bästa med att vara hemma med ett sjukt barn). Ida mår bättre men är, tyvärr, inte redo för dagis än så hon blir nog hemma hela veckan. 

Småplättar utan ägg

Till middag hade Ida önskat sig plättar, dvs det vissa kallar för småplättar som görs i en plättlagg. Eftersom de gick åt i ett nafs gjorde jag sen lchf-pannkakor till mig och Leif. Eller var det lchf-plättar? Vad kallar ni det man gör i en vanlig stekpanna? Är det tunnpannkakor eller plättar? Förut kallade jag det alltid för plättar men nu har jag ändrat mig och säger pannkakor. Känner mig som en svikare :)

Tunnpannkakor eller plättar med flera ägg

Ida och Isak fick en äggfri variant som är rikigt bra trots frånvaron av ägg. Jag och Leif åt raka motsatsen, dvs en variant med en massa ägg. Lchf-varianten innehåller inget mjöl men är riktigt goda ändå. Prova ni kommer bli förvånade?

3 kommentarer:

 1. Pannkaka görs i ugnen.
  Plättar i stekpannan
  Småplättar är de som gjorde till middag.

  Ibland säger jag ugnspannkaka men bara för att flera på jobbet säger pannkaka istället för plättar.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig fullständigt ändå har jag börjat kalla plättar för (tunn)pannkakor. Jag skäms :)

  SvaraRadera
 3. PLÄTTar tillagas i en PLÄTTlagg, PANNkaka i en stekPANNA och UGNspannkaka i UGNen. Hur svårt kan det vara ?

  SvaraRadera