söndag 18 november 2012

Indisk kycklinggryta med mango

Vilken trött familj vi är! Alla, även tonåringen, pratar om att lägga sig tidigt. Spännande att se vilka som lyckas. Vi brukar ha en tendens att piggna till när det väl blir sängdags. Ida orkade inte åka på hockeyträningen efter dansen, trots att Isak skulle vara med henne på isen. Med tanke på hur grinig hon är och har varit i dag var det nog ett bra beslut. Jag har en del saker kvar att göra av det som stod på min agenda för helgen, bl.a. har jag en viktig ansökan som måste skrivas. Men den får nog vänta tills Ida har lagt sig så jag får sitta ostört så att allt blir rätt, bara jag inte somnar vid tangenterna. 

Kvällens middag åt vi alla tillsammans. Det känns som det hör till ovanligheterna nu för tiden, alltid är nån av oss på språng. Men jag njuter desto mer när vi väl är samlade och äter i lugn och ro.
Indisk kycklinggryta med mango
1 kg kycklingfilé
2 tsk salt
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1,5 tsk malen ingefära
3 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
2 tsk chilipeppar
1,5 dl vispgrädde
2,5 dl  yoghurt, t.ex. turkisk
200 g frysta mangotärningar
ev. färsk koriander

Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka vitlöken. 
Fräs vitlök, tomatpuré och kryddor i smör i en gryta. 
Salta kycklingen och låt den fräsa med några min. 
Tillsätt grädde och yoghurt och låt sjuda ca 5 min. 
Rör ner mango och sjud ytterligare 2 min. 
Garnera ev. med koriander. 
Servera med ris, gärna basmati.


Hela grytan gick åt så det blir ingen matlåda imorgon. Men det måste ju betyda att alla tyckte om det. Det är viktigt att inte låta mangon koka med för länge så att den blir alldeles för mjuk. Sen kan det vara bra att veta att om man använder yoghurt blir det lite grynigare konsistens än med crème fraiche eller grädde. Leif hade velat ha den lite "stingigare" och det kan man ju lätt fixa med lite mer chilipeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar