måndag 2 november 2015

Chokladbollsspindlar

Nu är första arbetsveckan i november igång. Tänk att det redan är november och i slutet av den här månaden är det första advent. Så mysigt och vad jag längtar till min älskade julmånad. Den här veckan kommer jag nog ge er lite halloween-pyssel-recept. Lite sent, men nu blev det ju så pga den eländiga förkylningen jag drabbades av. Men ni får väl bokmärka sidorna tills nästa år :) Börjar med att ge er receptet på dessa chokladbollsspindlar, som blev gulliga istället för läskiga. Eller vad säger ni?

Chokladbollsspindlar har jag sett lite överallt nu inför Halloween, så jag blev så himla sugen på att prova. Verkade enkla att göra och alla gillar ju chokladbollar, eller hur?


Chokladbollsspindlar
100 g smör, rumsvarmt
1,5 dl socker
0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
5 dl havregryn
1 msk kaffe
Garnering
råsocker, lakrits- eller chokladströssel el liknande
godissnören, lakrits eller kola
chokladbitar

Blanda ordentligt ihop alla ingredienser. Jag använder elvisp.
Rulla bollar i valfri storlek som du sen rullar i råsocker eller strössel.
Klipp godissnörena i lagom benlängd. 
Gör hål i chokladbollen till benen med hjälp av tandpetare.
Stick in "benen" i hålen.
Tryck in chokladen som ögon

Till garnering använde jag min favorit - råsocker som inte är lika sött som pärlsocker och ger ett sånt fint guldskimmer, passar även till spindlar. Men jag tror att strössel också kan bli bra och att det då ser ut som håriga spindlar. Eftersom barnen inte tycker om lakrits använde jag kolasnören trots att svarta ben nog blir lite läskigare. Som ögon använde jag Odenses choklad-chunks. När jag hade rullat bollarna ställde jag in dem i kylskåpet ett tag för att stelna något innan jag fortsatte garnera med ben och ögon.

Jag vet att spindlar har 8 ben men det var så svårt att rymma det utan att hela chokladbollen sprack.
 
Chokladbollsspindlar passar perfekt på en spindeltårta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar