måndag 16 november 2015

Nötfri Nutella

Ni läste rätt! Nu har jag ett kanonrecept på Nötfri Nutella. Jag älskar nötfria saker och drömmer om en nötfri värld. Olivia älskar Nutella men pga Ida och Isaks nötallergi får hon aldrig äta Nutella hemma och vi kan aldrig prova alla roliga och smaskiga recept med Nutella. Men nu kommer det bli ändring på det! Här ska det bakas med denna nötfria Nutella.


Nötfri Nutella
300 g pumpakärnor
2,5 dl florsocker
1,5 dl kakao
2,5 tsk vaniljsocker
150 g (mjölkfritt) margarin
1 dl rapsolja
2,5 msk (havre)mjölk

Smält margarinet och låt svalna något.
Rosta pumpakärnorna i torr och het panna. Passa noga för de bränns lätt.
Mixa dem till ett mjöl.
Blanda/mixa ordentligt ihop med alla övriga ingredienser.
Förvara i kylskåp.

Mmm vad gott det här var. Men jag, Ida och Isak som var hemma och provsmakade vet ju inte hur vanlig Nutella smakar så vi fick vänta några timmar på att Olivia kom hem och vi fick ett expertutlåtande. Och vet ni vad hon sa? Att den här var mycket godare än vanlig Nutella! Jippie!

Jag tyckte att jag mixade pumpakärnorna ordentligt men som ni ser på bilden så kan jag mixa dem ännu mer. Det får jag prova nästa gång och det lär inte dröja. Undra vad jag ska baka? Vilket av alla mumsiga nutella-recept jag har sett ska jag prova.

Receptet hittade jag i Astma- och Allergiförbundets tidning Allergia, en tidning som alla medlemmar får hem i brevlådan gratis. Tips!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar