onsdag 11 november 2015

Inte en vanlig tisdag

Igår var det inte helt vanlig tisdag utan det var en tisdag full av firande. Inte konstigt att jag trodde och hoppades på att det var lördag när klockan ringde i morse.

Jag hade kollat öppettider på några barer/restauranger i Luleå och Bishops Arms öppnade tidigast, redan klockan 16. Så jag och Leif hängde på låset för att hinna ta ett glas eller två på tu man hand och fira hans födelsedag innan vi skulle dra vidare. Vi delade även på en portion vitlöksbröd med saffransaioli, och smaken av saffran gjorde att jag nu längtar ännu mer till jul.

Bubbel och bröd

Sen var det hockey och CHL-match som gällde för Leif och basket som gällde för mig. Tack vare privatchaufför (min pappa), hann jag precis i rätt tid till basketarenan där jobbet skulle tacka av tre blivande pensionärer.

VIP-rummet var bokat där vi avnjöt en god buffé och dryck. Tack vare att det bland annat var tacoköttfärs på buffén så fanns det riktigt mycket grönsaker. Me like! Jag tog lite köttfärs, salsa och guacamole, men smakade även av kycklingen och riset. Men framför allt åt jag av de fräscha grönsakerna som täckte över halva tallriken.

Men det vi alla saknade var något sött till kaffet, en liten chokladbit eller kaka hade höjt betyget från oss alla. Avsaknaden av något sött gjorde att jag helt skippade teet så jag vet inte ens om det fanns något gott te eller om de, som många andra restauranger, bara hade det odrickbara gula Lipton.

BasketBuffé

I går var det en speciell kväll för alla basketfans i Luleå för en av de största (eller kanske Den Största) i Luleås baskethistoria var på tillfälligt besök från USA. Innan matchen hyllades Eric Elliott, som sig bör, med stående ovationer, hyllningsfilm och jubel. Vilken spelare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar