måndag 30 november 2015

Ugnsstekt korv med broccoli och blomkål i krämig tomatsås

Efter en mysig, men för kort, adventshelg är vardagen tillbaka och här kommer ett perfekt vardagsrecept. Det blir många enkla och lättlagade maträtter nu i december, varvat med julinspirerade nyheter och gamla godingar. De dagar jag pysslar med julgodis och julbakning är det skönt att inte behöva lägga så mycket tid på den "vanliga" matlagningen.


Ugnsstekt korv med broccoli och blomkål i krämig tomatsås
600 g falukorv
250 g fryst broccoli
250 g fryst blomkål
1-2 burkar crème fraiche med tomat o basilika

Snitta falukorven och lägg i en ugnsform.
Blanda fyst broccoli och blomkål med den smaksatta crème fraichen.
Lägg bredvid korven i formen.
Tillaga mitt i ugnen i 200 grader i 30-40 minuter.

Det här är en av de mest lättlagade maträtterna vi har gjort på väldigt länge. Så det här receptet kan ni ge till era barn och be dem laga mat åt er. Isak fixade det här utan problem, och tack vare att han var kocken så åt han både broccoli och blomkål. Det brukar han inte göra :)

Vill man så kan man servera pasta, ris eller potatis till detta men det gjorde inte vi.

Redo för ugnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.