söndag 8 juli 2012

Liten familj

Nu har jag precis skjutsat Ida till min kusin, hennes gudmor, där hon ska sova i natt...hoppas vi. Ida har inte sovit borta så många gånger, men eftersom hon är en tuff tjej tror jag att det går bra. Fast just att sova borta kan ju vara lite känsligt, så vi får väl se hur det går. Leif är borta på jobb så till middag var vi bara tre, jag och storbarnen. Det är lite skillnad att bara vara tre stycken när man är van att vara fem i huset.


Visst är det mesta lite godare på sommaren, så även vin. Jag tycker vin är godast när jag tillagar maten, sen till maten är oftast vatten godast. Men jag äter gärna lite snacks till vin. Vad brukar ni ta för något tilltugg eller förrätt om det ska gå fort? Tidigare åt vi ofta nötter men nu när Ida är allergisk så har vi nästan aldrig nötter i huset (ikväll har vi faktiskt passat på att köpa hem nötter). Vi äter ofta ölkorv och grönsaker om det ska gå riktigt snabbt. Alla, även barnen, tycker om ölkorv och eftersom jag tycker om lokalproducerade produkter väljer vi ofta Nyhléns Hugosons. Vi har ju t.o.m varit och tittat hur grisarna har det på deras grisfarm och det såg bra ut.


Innan man har öppnat förpackningen behöver ölkorven inte förvaras i kylskåp så vi hade faktiskt med oss ölkorv på flyget till Turkiet. Det tipset fick jag av en arbetskompis och vi kommer definitivt ta med oss det fler gånger för det var ett perfekt mellanmål att ha med sig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar