fredag 20 juli 2012

Sous vide-metoden

Har ni hört talas om Sous vide-metoden? Långsam tillagning som ger mört resultat.

Sous vide-metoden går ut på att man kryddar köttet, lägger det i en lufttät påse och tillagar det långsamt under lång tid. Olika kött kräver olika tillagningstid men gemensamt är att köttet blir sällsynt mört och saftigt och att alla smaker bevaras. När du köpter en sous vide-produkt behöver du bara grilla den några minuter innan du kan servera den.
Nyhléns Hugosons har fyra olika kryddningar och kött enligt sous vide-metoden:
Sous vide Lammstek - Nordafrikansk kryddning
Sous vide Ribs - Asiatisk kryddning
Sous vide Fläskbog - Cajunkryddning
Sous vide Högrev - Amerikansk BBQ-kryddning

Långsam tillagning vet ni ju att jag tycker om och ofta tillämpar i nån av mina slow-cooker. Det här var ett nytt sätt där någon annan har gjort "jobbet" och för oss konsumenter blir det mer likt snabbmat då köttet bara behöver ligga på grillen några minuter. Kan det bli bättre?

I går grillade vi alla sorterna och alla var riktigt möra och vi behövde bara ha dem på grillen några minuter på varje sida. Vi tyckte att alla var goda fast favoriterna hos majoriteten blev lammstek och högrev.

Igår var det en riktigt solig dag men när det var dags för att äta och solen inte sken på oss längre blev det kallt igen för här är det bara solen som värmer, tyvärr. Så idag när solen inte skiner är det åter igen långärmat som gäller. I morgon åker vi hem och då hoppas jag att vi får riktig sommarvärme resten av min semester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar