torsdag 5 juli 2012

Idas våffelkalas

Bland det mysigaste jag vet är att grädda och äta våfflor utomhus. När jag var liten önskade jag mig ofta våfflor till lunch när jag fyllde år, som mamma då gräddade utomhus. Förutom att det är otroligt mysigt så slipper man allt os inomhus som det blir av att grädda våfflor. När jag nu har ett eget juli-barn så kändes det naturligt att bjuda på våffelkalas när Ida bjöd sina dagis-kompisar på 5-års-kalas. Dessutom kan det räknas både som mat och fika. Fiffigt, va?

En blivande 5-åring väntar på alla kompisar.

Idas våffelkalas
grädde
glass
strössel
chokladsås


Det blev våfflor med extra allt! Många funderade om man fick ta chokladsås på våfflorna. Självklart får man det när det är kalas, eller hur? Vi hade otroligt tur med vädret, det är nog sommarens bästa dag (så här långt, i alla fall). Det är rätt skönt att kunna vara ute med ett gäng 5-åringar. De roade sig med att gunga, vara på studsmattan och spela kubb. Kalaset avslutades med traditionsenlig fiskdamm, så klart.

Ida är jättenöjd med sitt kalas och alla presenter så det är en lycklig tjej som nu vilar i tv-soffan. Och när barnen är lyckliga då är jag lycklig.

2 kommentarer:

  1. Grattis till 5-åringen tillika tidningskändisen! /Anette

    SvaraRadera
  2. Jag grattade Ida och hon blev såå glad.

    SvaraRadera