söndag 22 juli 2012

Sallad caprese

Åh så skönt det är att vara hemma, fast mycket jobb också. Tvättmaskinen har gått i ett i dag och kylskåpet var nästan tomt så en storhandling på Kvantum har vi också hunnit med. Packa upp väskor är bland det tråkigaste jag vet så det har jag inte tagit tag i än, förutom den med smutskläder då. Isak har hunnit vara till ishallen för ett ispass också. Innebär det att sommaren är slut nu? Nej så är det definitivt inte för jag har semester i tre underbara veckor till. Två av dessa är dessutom Leif hemma.

När solen skiner och det är varmt är det extra gott med sallader, eller hur?
Sallad Caprese
tomater
mozzarella
basilika
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar

Skiva tomaterna och mozzarellan. Plocka basilikablad.
Varva tomat, mozzarella och basilika.
Ringla olivolja över. Salta och peppra.


Det här är en av mina favoritsallader. Den är otroligt god och det blir så vackert med de olika färgerna. En mozzarellaboll brukar räcka till ungefär två tomater.

Dagens mysmiddag hemma blev ett glas rosé med frökex till förrätt och grillade fläskkotletter med sallad o pommes till varmrätt. Men det absolut bästa var efterrätten som var ett efterlängtat glas chai-te med en chokladtryffel. När vi åker i väg på semester orkar jag inte ta med mig chai-te och mjölkvisp så efter en veckas längtan är det extra gott med chai-te.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar