tisdag 31 juli 2012

Rödvinsmarinad

I dag var det lovat strålande sol så vi struntade i att åka till Ikea. Men inte blev det så fint väder som var sagt, solen har lyst men det har varit en del moln och väldigt blåsigt hela da'n, så det hade nog varit en perfekt ikea-dag. Men nu tar vi en tur till Ikea i morgon istället och hoppas på perfekt bil- och shoppingväder. Måste sätta mig och göra en shoppinglista så jag inte glömmer nå viktigt för det är ju några mil att åka.

Vi har kvar en massa röda och svarta vinbär i frysen så i dag tog jag upp flera kilon som jag har gjort lite av varje med. Mer om det senare. Till middag blev det en god grillmiddag ute i solen och blåsten. Leif hade gjort en rödvinsmarinad som var riktigt god. Får man över rödvin är det perfekt att använda i marinader eller såser, så släng inte! Det går även bra att frysa in.
Rödvinsmarinad
1, 5 kg kött, vi hade älgstek
2 dl rödvin
2 vitlöksklyftor, pressade
3 st soltorkade tomater, finhackade
0,5 dl balsamvinäger
1 msk flytande honung
2 krm nymalen svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
Putsa köttet och lägg det i dubbla plastpåsar.
Häll marinaden över köttet.
Låt marinera 1-2 dygn i kylskåp, vänd påsen några gånger.

Vi använde en lite sämre bit älgstek och lät den marinera i 2 dygn sen grillade vi den på indirekt värme till drygt 60 grader. Sen fick den vila i folie några minuter innan vi skar upp den i skivor. Det blev jättemört och gott (som vanligt).

Idag öppnade jag en förpackning med det här innehållet. Ser ni vad det är? Ledtråd: Jag har haft användning för det i dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar