söndag 1 juli 2012

Tacopizzabullar

Igår var vi på stugfest i mina kusiners stuga. Det var exakt 50 år sedan mina kusiners föräldrar köpte tomten som de sen byggde sin sommarstuga på. I den sommarstugan har vi tillbringat många härliga sommarlovsdagar genom åren så det var kul att få vara med att fira. Tyvärr ville inte vädret vara med oss. Det är inte många dagar per sommar som det regnar i Luleå men igår då öste regnet ner nästan hela da'n. De hade fixat ett stort tält och gasolvärmare men det blev ändå lite kyligt så idag har jag ont i halsen och känner mig lite febrig. Men det går nog över på nån dag bara jag får vila.

Till morgondagens picnic och dagens lunch gjorde jag två sorters pizzabullar. Dels gjorde jag en variant med skinka och dels en med tacoköttfärs som blev över när vi åt tacos för nån dag sedan.
Tacopizzabullar
Pizzadeg:
25g jäst
2 ½ dl vatten (37°)
½ dl rapsolja
½ tsk salt
½ tsk socker
1 ½ dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl

Fyllning:
tomatsås
tacosås
tacoköttfärs
riven ost


Rör ut jästen i vattnet. 
Blanda med övriga ingredienser till en smidig deg. 
Låt jäsa ca 30 min. Kavla ut degen. 
Bred på tomatsås och tacosås. 
Sprid ut tacoköttfärs. Strö över osten och rulla ihop. 
Skär i bitar och lägg i bullformar. 
Jäs ytterligare 30 minuter. 
Strö eventuellt lite extra ost över bullarna innan du gräddar dem i 250° ca 8-10 minuter.
Perfekt att ha pizzabullar i frysen om man ska i väg på picnic eller om man vill ha en snabblunch hemma. Känns bättre att barnen äter dessa än Billys pan-pizza som annars är en favorit när de är ensamma hemma till lunch.

I dag regnar det inte men det är mulet och vi alla känner oss lite småsega så jag har lovat barnen att vi ska åka och hyra film på Hemmakväll så nu tycker de att jag ska stänga ner datorn så att vi kan åka. Då är det bäst att jag gör det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar