söndag 15 juli 2012

Färska korvar från Nyhléns Hugosons

Vilken dag! I dag var det tänkt att vi skulle bila till Jämtland. Leif skulle bara byta bromsklossar lite snabbt. Eftersom Leif inte är nån "bilmekare" så skulle han få hjälp av en bekant som sa att det var enkelt, men det förutsätter att man får tag i rätt bromsklossar och det fick inte vi. Så nu måste vi vänta tills imorgon då märkesverkstäder har öppet för att få rätt saker, sen ska Leif byta det (utan hjälp eftersom det inte är svårt och nu har han fått se hur det går till) och sen hoppas vi komma i väg innan lunch i alla fall. Så håll nu tummarna att det går bättre imorgon.


Till sommarbuffén grillade vi Nyhléns Hugosons färska korvar med en kötthalt på 96%. Lite skillnad mot för "vanlig" korv som inte alls innehåller så mycket kött och man känner verkligen skillnad. De här korvarna känns "köttigare" och nyttigare, perfekt att bjuda på när man har lchf-gäster som annars inte är så förtjusta i chark-produkter.

De finns i fyra smaker
Salsiccia - ingefära, koriander och muskot
Chorizo - vitlök och cayennepeppar
Chipolata - gräslök, ingerfära och mejram
Nizza - persilja, oregano och rosmarin


Eftersom vi tycker om lite starkare mat tycker vi chorizon är godast. De övriga är ganska lika i smak anser vi.

Nu ska jag lägga fram kläderna vi ska ha med oss så går det fort att packa ner i morgon när det är dags att åka. Vi ska inte vara borta nå många dagar så det behövs inte så mycket kläder, fast vi ska på två festligheter så vi måste ha med oss två ombyten med finkläder. Med tanke på hur dålig jag är på att packa lär vi alla ha med oss halva garderoben...minst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar