lördag 7 juli 2012

Idas 5-årsdag

I dag för exakt 5 år sedan föddes vår lilltjej som alltså är född 070707. Då var det en kall julidag, i dag var det varmare men dagen började med regn men till lunch slutade det regna och vi kunde sitta ute resten av dagen och kvällen.

Mysigt att nyvaken öppna presenter i sängen.

Morgonen började med att vi sjöng för en sovande Ida. Alla tidigare år har hon låtsas sova när vi kommer med morgonpresenterna men i år var det alltså första gången som vi hann sjunga innan hon vaknade. En av presenterna hon öppnade i sängen var en t-shirt med Lollo och Bernie's MiniDisco. Hennes favoriter från vår Turkiet-resa tidigare i somras.

Favorit-t-shirt och favorit-mikrofon

På eftermidda'n kom fler gratulanter med presenter där en av favoriterna var en mikrofon som man kan sjunga i. Till fika serverade vi jordgubbstårta (ett måste vid juli-kalas), rabarber- och kardemummakaka, chokladkolapaj med lingon, kanellängder och rabarbergrottor.

Ida säger varsågod när det är dags för fika.

Efter en massa en fika i magarna tog vi oss in för Idas skattjakt efter fler presenter bl.a. en ny Barbiedocka.

Efter skattjakten var Ida en Barbie rikare.

Sen var det dags för middag som i dag var grillad lax med örter och citron tillsammans med kokt färskpotatis, löjromssås, ruccolasås och sallad med nektariner.

Grillad lax är såå himla gott och vi gör nästan alltid på det här sättet när vi grillar lax för det är så enkelt och blir så gott. Jag lägger laxen med skinnsidan ner på en bit folie, sen saltar jag och lägger på en massa färska örter och sen skivad citron överst. Sen är det bara att sätta allt på grillen och fisken ska alltså inte vändas något. Inlägget med lax-receptet är ett av mina populäraste så det kanske redan är många av er som provat det.

En del (alla fick inte plats) av alla presenter 
Ida har fått under sina två dagar med kalas.

Barbie-dockan köpte Leif på taxfree på flygplatsen i Turkiet. Måste ha sätt rätt roligt ut när han köpte en flaska whisky och en barbie-docka :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar