måndag 30 juli 2012

Grillade fyllda kycklingfiléer

Efter en mulen och regning dag i går vaknade vi upp till sol idag igen. Perfekt då jag ska ha gamla kompisar på fika i dag, så jag hoppas vädret håller i sig så att vi kan sitta ute. (För då slipper jag ju städa innan de kommer). Jag har så mycket fikabröd i frysen så jag tänker inte baka nå nytt och det känns väldigt konstigt att inte stå i köket inför besök. Måste ta en promenad till stan först i alla fall för mitt chai-te håller på att ta slut och till dagens gäster duger inget annat te "endast det bästa är gott nog".

På tal om "endast det bästa är gott nog" så var vi på kalas i går och blev bjudna på grillad entrecôte och oxfilé. Mums! Tillsammans med en krämig potatisgratäng, mango- och avokadosalsa, tomat- och chilisalsa, såser och sallad var det en underbar middag.

Det var de här goda kycklingfiléerna vi åt i fredags till middag tillsammans med en krämig och god pasta.
Grillade fyllda kycklingfiléer
4 kycklingfiléer
4 salamiskivor
pesto
1 boll mozzarella
salt o peppar

Skär ett snitt i kycklingfiléerna och vik upp dem.
Stryk på ett lager pesto på båda insidorna.
Lägg dit en skiva salami och skivad mozzarella.
Vik ihop kycklingen.
Salta och peppra.
Grilla några minuter på varje sida. Skär i kycklingen så att du är säker på att den är genomstekt som är så viktigt när det gäller kyckling.

Så otroligt gott det här var. Men det blir nog några justeringar nästa gång. Mozzarellan rann ut lite för enkelt så nästa gång provar jag kanske en annan ost eller så försöker jag få mozzarellan längre in i filén så kanske den stannar kvar lättare. Jag har en liknande variant på kyckling som tillagas i ugn men det här var första gången som jag grillade fyllda kycklingfiléer, oftast när vi grillar kycklingfiléer så marinerar vi dem i thaichilisås innan grillning. Det är jättegott och jätteenkelt.

Vikt upp kycklingfilén och "smörat" med röd pesto.

En salami-skiva och mozzarella lägg på sedan.

Den här gången använde vi halster, 
men grillmästaren sa, efter grillningen, att det går nog lika bra utan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar