fredag 27 juli 2012

Gurk- och paprikasalsa

I dag tog vi lite paus i allt städande, måste få njuta lite av solen också. Hela förmiddan var Ida med två kompisar, de lekte, hoppade studsmatta och sprang omkring så dem såg man inte mycket av. Till lunch gjorde jag risonisallad med skinka för jag kokade alldeles för mycket risoni till middag igår. Perfekt sommarlunch!

Till gårdagens grillade kött hade jag gjort en gurk- och paprikasalsa.
Gurk- och paprikasalsa
0,5 gurka
0,5 röd paprika
0,5 gul paprika
0,5 röd lök
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
örtsalt
nymalen svartpeppar.

Skär alla grönsaker i små bitar lägg i en skål.Blanda ihop olja och pressad citron, krydda med salt och peppar. Häll över grönsakerna.
Låt stå och dra i kylskåp i någon timme.
Smaka av. Tillsätt mer kryddor, citron eller olja om så behövs.

Jättegott och perfekt till grillat. Det känns som att den kommer bli en klassiker hos oss.

Nu håller vi på att förbereda dagens middag som blir fyllda grillade kycklingfiléer, krämig pasta och sallad. Kanske jag gör en sallad caprese för det passar nog perfekt till kycklingen. Jag gör en variant på den här kycklingen som jag vanligtvis gör i ugnen. Har aldrig provat den på grillen tidigare så vi får väl se hur det går.

Ser ni fram emot att OS nu börjar eller är ni inte sportintresserade? Själv älskar jag sport men vi får väl se hur mycket jag hinner se. Nä nu ska jag ut i solen och duka till dagens middag. Hoppas solen skiner på er också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar