lördag 6 maj 2017

Chokladfondant Lchf

Att jag älskar choklad i alla former är ingen hemlighet. Det kan vara det bästa som finns faktiskt. Vilken tur att jag älskar mörk choklad eftersom den innehåller färre kolhydrater. Den är god som den är men det blir lite godare och lyxigare att få avsluta en middag med en supersmarrig chokladfondant med mycket chokladsmak och krämigt innandöme.

Detta var godaste lchf-efterrätten på länge och jag längtar tills jag ska göra den igen.


Chokladfondant Lchf

150 g mörk choklad minst 70%
100 g smör
2 äggulor
1 helt ägg

Smält smöret med chokladen på låg värme. När chokladen smält, ta bort från plattan.
Vispa ägget och gulorna riktigt pösigt.
Rör ner chokladsmöret.
Häll upp i små formar.
Grädda i 200 grader ca 7-9 minuter. Känn med sticka, kanten ska ha stelnat men den ska vara riktigt kladdig i mitten. Ta hellre ut lite för tidigt än för sent.
Servera direkt!

Oj så gått det här var, jag blir helt lyrisk när jag tänker på den. Den är supergod att servera med lchf-hallonglass men det är lika gott att bara servera grädde och hallon till fondanten.

Varm, krämig och helt underbar.
Chokladfondant, hallonglass och chai-te. Kan nog inte blir bättre!

I går var det en stressig fredag och jag kom inte hem från alla möten förrän efter 23. Inte den perfekta fredagkvällen men det gick bättre än jag trodde och vi fick mycket viktigt gjort. Men i dag är kalendern tom och jag tänker slöa hela da'n. Jag har ofta den planen men jag är dålig på att ta det lugnt en hel dag, så vi får väl se vad som händer i dag.

Ida var sugen på att baka och jag har redan för någon vecka sedan förberett för en till omgång biscotti med mörk choklad. Jag blandande i ordning mjöl, bakpulver och hackad choklad samt mätte upp socker och vaniljsocker men sen blev det ändrade planer och det blev ingen bakning. Kanske dags i dag!

Eller kanske förbereder jag för några chokladfondanter som efterrätt. De ska ju inte tillagas i förväg utan ätas direkt när de är varma. Men förbereda kan man ju göra 😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar