fredag 19 maj 2017

Fredagsmystipset - vitlöksbröd

Tänkte slänga in ett litet fredagsmystips så här i sista minuten. Fast hinner ni inte göra det i kväll så kan ni ju göra det i morgon istället.

Vitlöksbröd är så gott och så enkelt att göra. Både barn och vuxna älskar det. Ofta när vi vill ha det lite festligare så blir det vitlöksbröd till eller före middagen. Man kan variera genom att krydda vitlökssmöret med någon örtkrydda eller som här använda ett annat bröd än man vanligtvis har.

Enklaste sättet är att mosa ihop smör, pressad vitlök och lite flingsalt, bre ett hyfsat tjockt lager på brödet, på med några skivor ost och grädda i 225 grader några minuter. Klart!

Redo för en tugga!
Mums!
En plåt full med goda vitlöksbröd

Fazers bönkaka passade perfekt till vitlöksbröd och känns lite nyttigare då det innehåller bönor och palsternacka för att kunna minska ner på vetemjölet. Men det smakar varken bönor eller palsternacka om brödet. Värt att prova, eller hur?

Vilken efterlängtad helg jag har framför mig. En helg helt utan måsten för egen del, barnen däremot har en massa grejer på gång. Men utan mig så jag kan vara hemma och göra precis vad jag vill. Inte ofta det är så! Vad har ni för planer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar