onsdag 3 maj 2017

Potatisbakelser av potatismos

Får man kvar mycket kokt potatis är det perfekt att göra potatismos till nästa dags middag. Men vad gör man sedan då om man får kvar av potatismoset? Jo då gör man enkla potatisbakelser. Jag älskar ta hand om rester och gärna göra lite roligare saker av maten som blir över. Det här är ett bra exempel på det - tre olika potatisrätter av samma ursprungskastrull med potatis.


Potatisbakelser

potatismos
ev. ägg
ost

Klicka ut potatismos på en plåt.
Eventuellt kan du knäcka i ett ägg i moset först för att få till en bättre konsistens 
men det struntar vi i pga ägg-allergi.
Lägg en skiva ost på varje potatishög.
Gratinera i 200 grader tills potatisbakelsen är varm och osten har fått fin färg.

Superenkelt att göra och vill man så kan man krydda på moset med lite örtkryddor, grillkrydda, chili eller andra favoritkryddor som passar till det man ska äta.

Nästa gång gör jag nog potatisbakelserna i små formar att servera och äta direkt ur. Dels är det vackert och roligt att få sin egna lilla skål, dessutom flöt potatisen ut och blev lite väl platt och i en skål behåller den formen.


I dag blir en dag hemma med Ida som nyser och snörvlar. Som vanligt den här årstiden så funderar man om det är förkylning eller pollenallergi. Egentligen spelar det inte så stor roll vad det är, för hon är i alla fall för trött för att orka gå till skolan. Och för säkerhets skull har vi börjat med pollenmedicinen för är det inte allergibesvär nu så lär de komma snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar