torsdag 1 december 2011

Kasslergratäng med mozzarella

Åh imorgon åker jag och Olivia till Stockholm. Det ska bli så kul och skönt att få åka i väg på en minisemester. Men lite ledsamt är det också eftersom Ida börjar gråta så fort vår Stockholmsresa kommer på tal. Men jag är övertygad om att Ida och Isak kommer ha det minst lika mysigt här hemma med pappa som vi kommer ha det i Stockholm. Nu måste jag sätta igång och packa. Undra vad man ska ha för jacka med sig?! Det brukar kunna vara ruggigt och kallt trots att termometern inte visar kallgrader, men å andra sidan lär vi bli varma i alla affärer vi ska gå.
Kasslergratäng med mozzarella
7 hg kassler
100 g cream cheese med vitlök och örter
1,5 dl crème fraiche
0,5 dl mjölk
0,5 dl chilisås
5 soltorkade tomater
svartpeppar
250 g mozzarella

Skär kasslern i ca 0,5 cm tjocka skivor. Lägg i en ugnsform
Skär tomaterna i mindre bitar och blanda ihop med cream cheese, crème fraiche, mjölk och chilisås.
Häll såsen över kasslern i formen.
Skär mozzarellan och lägg överst.
Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.
Servera till pasta.

Ida tyckte inte om såsen men vi övriga tyckte om den här rätten. Den är perfekt att servera till de som äter lchf-kost som då får utesluta pastan. Kassler är bra mat när man har bråttom, det går fort att tillaga och man kan variera mycket. Förrut var jag inte så förtjust i kassler men nu har jag lärt mig uppskatta det bara man inte saltar maten för mycket eftersom kasslern i sig är så salt.

Idag är det 1 december och de första paketen är upphängda i barnens paketkalender. Tomten fyller på den när paketen börjar ta slut. I dagens paket var det tv-kalendern och varsin chokladkalender. För första gången får även Isak en chokladkalender, pga hans tidigare mjölkallergi har han inte kunnat äta chokladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar