torsdag 29 december 2011

Nyårsplanering

Har ni svalt sista tuggan julmat än? För nu är det dags att planera nyårsmiddagen. Jag har börjat fundera lite men inget är bestämt än.

Ifjol åt vi gratinerad hummer med vitlöksbröd till förrätt.

Till varmrätt blev det helstekt älgentrecote med potatisstubbar, balsamicosås, gratinerade tomater.


Matkvällen avslutades med fryst pepparkakscheesecake.

Skaldjur till förrätt och kött till varmrätt är väl en klassiker på nyår, eller vad säger ni? Men i år är jag lite inne på att göra en kycklinggryta istället. Jag ska inventera frysarna och se om jag hittar nå roligt, vi har ingen älgfilé i år men en entrecôte vet jag gömmer sig nånstans. Dessutom har vi kvar fläskfilén från grisen vi köpte av en lokal bonde, jag räknar med att den fläskfilén är godare än de man köper på affären.

På tolvslaget är det alltid ett stort fyrverkeri i Norra hamn och jättemycket folk som är ute för att titta på det. Eftersom det knappt har varit minusgrader den här vintern så håller inte isen för att ha fyrverkerier där de brukar så i år ska de vara uppe på vägen istället. Vi brukar ha jättenära att gå och titta i vanliga fall men i år bli det ännu närmare.

4 kommentarer:

 1. Jag är "smart" nog att ska två "nyårsmiddagar". Fredag och lördag, ibland tänker man inte till när man bjuder folk på middag så man få stå sitt kast. Nyårsafton blir det nog älg och imorgon blir det gravlaxceviche, kyckling och din pannakotta.

  SvaraRadera
 2. Det blir nog gott och trevlig med middagsbjudningar två dagar efter varandra. Men på söndag kommer du nog inte vara så sugen på att laga mat, eller vad tror du?

  SvaraRadera
 3. Blev ett bakslag i middagarna. Fredagsmiddagen inställd pga vinterkräksjuka hos de inbjudna. Så den middagen äts på Nyårsafton med nöd inbjudna (pga mycket mat). Längtar till imorgon så jag får äta din pepparkakspannakotta. Gott slut och Gott Nytt År

  SvaraRadera
 4. Hoppas pepparkakspannacottan levde upp till dina förväntningar.

  SvaraRadera