måndag 12 december 2011

Mozzarellagratinerad fläskfilé

Nu är det näst sista veckan innan jul. Hur går det med era julförberedelser? Jag har inte bakat nå och inte gjort nå julgodis - än. Men jag är säker på att hinna det så småningom. Allt som är riktigt kul (och gott) hinner man med, eller hur?

Helgen var ovanligt lugn med få måsten och tider att passa så jag njöt i fulla drag. Även i dag/kväll har det varit lugnt utan aktiviteter att skjutsa till. Det är inte många kvällar vi inte behöver leka taxi så jag njuter även idag av lugnet.
Mozzarellagratinerad fläskfilé
1 fläskfilé
salt och peppar
250 g körsbärstomater
200 g mozzarella
1 vitlöksklyfta
0,5 kruka basilika

Putsa och skär fläskfilén i skivor och bryn dem i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
Lägg skivorna i en ugnssäker form.
Dela tomaterna och skiva mozzarellan. Skala och finhacka vitlöken och strimla basilikan.
Fördela tomater, vitlök, basilika och mozzarella över fläskfilén.
Stek mitt i ugnen i 200˚C ca 15 minuter.

Jag hade ingen färsk basilika hemma så jag använde någon matsked fryst basilika istället. Jag serverade wokgrönsaker och pasta till köttet. En enkel maträtt som gick fort att tillaga i hockeypausen för att sen vara klar när matchen var klar.
Frysta grönsaker är praktiskt att ha hemma för det går fort att tillaga när man har ont om tid. Nu finns det en massa olika blandningar så alla kan nog hitta sin favorit. Förrut var jag inte så förtjust i frysta grönsaker utan köpte helst färskt, men nu har jag ändrat uppfattning. Det är så himla bekvämt att ha olika grönsaksblandningar i frysen för att bara ta fram och värma på några minuter. Lång hållbarhet har de dessutom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar