onsdag 2 november 2011

Köttfärssås med philadelphiaost

Idag är jag tillbaka på jobbet efter två dagars ledighet, men oj vad jag hade velat stanna hemma även idag. Finns det nå mer underbart än ett välstädat hem? Just nu har vi det, så inte vill jag sitta på jobbet när jag hade kunnat vara hemma och njuta. Hoppas inte de höstlovslediga barnen hinner stöka ner alltför mycket på en dag. T.o.m Isak reagerade igår på att vi hade det så fint och tyckte att vi alltid ska ha så fint. Jag ska påminna honom när han kommer hem trött från hockeyträningen och bara slänger upp allt från hockeytrunken.

Det är mycket reklam på tv nu om att philadelphiaost kan användas i matlagning. Det visste jag sedan tidigare, jag är verkligen en philadelphiaost-älskare, men reklamen inspirerade mig till att använda philadelphia i gårdagens köttfärssås.
Köttfärssås med philadelphiaost
500 g köttfärs
0,5-1 gul lök
3 dl grönsaksbuljong
150 g smaksatt Philadelphiaost
salt och nymald svartpeppar

Finhacka löken. Värm olivolja i en stor stekpanna och stek löken försiktigt tills den mjuknat och fått fin färg.
Tillsätt köttfärsen och stek den ordentligt tillsammans med löken.
Tillsätt grönsaksbuljongen och låt sjuda utan lock i 30 minuter under omrörning. Tillsätt vatten vid behov.
Blanda Philadelphia-osten med köttfärsen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera till pasta och sallad, ev även med färskriven parmesanost.

Jag älskar verkligen philadelphiaost, det är gott till allt. Det här blev en god köttfärssås med få ingredienser som jag inte kryddade nå mer än med osten, så enkelt. Den här gången använde jag smaken "Tomat och pesto", men det blir nog gott med vilken smak som helst. Nästa gång provar jag "Vitlök och örter".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar