torsdag 10 november 2011

Födelsedagsmiddag

Idag fyller Leif år och vi har inte firat honom så mycket men en trerättersmiddag bjöd jag honom på i alla fall. Eftersom jag inte hade förberett något och kom hem vid 4-tiden fick det bli några gamla snabba favoriter till förrätt och varmrätt. Till efterrätt hade jag för ovanlighetens skull köpt en tårta.


Till förrätt eller rättare sagt för-snacks åt vi chili-tacochips med antingen limemarinerade räkor eller tacosalsa. De limemarinerade räkorna är så goda, jag tror jag måste göra en ny omgång till morgondagens fredagsmys. Nu använde jag frysta räkor med skal istället för skalade räkor i lag som det är i ursprungsreceptet och då blev det så klart mycket godare.


Till varmrätt värmde jag köpt klyftpotatis, stekte lövbiff och gjorde vår favoritsås som är så enkel och god. Man kokar bara ihop grädde och smaksatt ost, idag med smak av soltorkade tomater, sen saltar man och pepprar lite också. Har ni inte provat någongång så är det dags att ni gör det. Till det serverade jag en sallad med fetaost.


Till efterrätt åt vi en köpt Tobleronetårta med mandelbotten. Jag har smakat varianten med dajm tidigare och jag tycker nog att den är godare än Tobleronetårtan som var för söt.

Svårare än så här behöver det inte vara att bjuda på en god och festlig trerättersmiddag. På en dryg halvtimme var bordet dukat och middagen färdig att servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar