lördag 5 november 2011

Gratinerad Pumpkin seed & chili pesto på Quadritos

God morgon alla morgonpigga! Själv har jag varit vaken några timmar och hunnit hänga lite tvätt, satt i gång torktumlaren och satt igång en ny omgång tvätt. Dessutom har jag hunnit äta frukost och sitter här nu framför morgon-tv och skriver lite. Kanske dags att gå och sova ett tag snart. Idag vill jag äta en god festmiddag som är skonsam för magen. Eftersom vi har haft magsjuka i familjen har vi inte ätit speciellt roligt på ett tag. Nu vill jag göra en riktigt god middag men självklart måste den vara skonsam för magen eftersom alla magar inte är riktigt ok ännu. Har ni några bra förslag?

Det sista receptet från vår Tex Mex Tapas- middag passar extra bra i dessa tider då det handlar mycket om pumpor. Det är nämligen en pesto gjord på bl.a. pumpafrön.
Gratinerad Pumpkin seed & chili pesto på Quadritos
8 Quadritos
4 msk Pumpkin Seed & Chili Pesto 
2 msk riven ost

Blanda Pumpkin Seed & Chili Pesto med osten.
Lägg blandningen ovanpå Quadritosen.
Gratinera i 220°C i ca 2 min.

Jag hade lite bråttom när jag gjorde de här så jag läste nog inte receptet ordentligt. Jag klickade på peston och la sen på riven ost. Nästa gång ska jag prova göra enligt receptet, dvs blanda ihop peston och osten. Pumpkin Seed & Chili Pesto baseras på pumpa- och sesamfrön vilket ger en nötig smak. Quadritos smakar som vanliga "taco-chips". Det här var Leifs favorit bland våra Tex Mex Tapas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar