tisdag 1 november 2011

Dumlemuffins

I dag är det sista dan av mitt höstlov och det ägnar jag mig åt att städa. Svärföräldrarna kommer imorgon så då vill man ju visa upp huset från sin bästa sida. Olivia har varit duktig och städat hallen, bl.a. har hon hängt upp en massa jackor på galgar och hängt undan. Jag längtar tills vi får vår nya hallgarderob så att vi kan gömma lite kläder.

Igår bakade jag och tjejerna muffins. Vi använde ett enkelt muffinsrecept som Olivia har lärt sig i skolans hemkunskap. För att de skulle bli extra goda satte vi ner en dumle-godis i varje muffins.
Dumlemuffins
2 dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
100 g smör, smält
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt det smälta smöret och mjölken.
Blanda ihop de torra ingredienserna innan du rör ner det i smeten.
Fyll muffinsformar till 3/4-delar.
Sätt en dumlegodis i varje muffinsform.
Grädda i 200 grader i 12 min.

Jag satte vanliga bullformar i en muffinsplåt för att de skulle behålla formen. Det blev 16-18 st i den storleken, som jag tycker är ganska perfekt. Till födelsedagskalas när man har mycket fika tycker jag att småbrödsformar är en bra storlek på muffins. De stora muffinsformarna är oftast för stora tycker jag, fast de är snygga.
Vi använde Fazers nya Dumle Gingerbread som är en specialutgåva inför jul. Jag tycker den vanliga Dumle är så god i sig så det känns onödigt att smaksätta den.

2 kommentarer:

  1. Kul idé med Dumlemuffins! Den ska jag minnas :) Själv smyger jag ner pepparkaksdumle i kaffemuggen och fyller upp med varm mjölk och kaffe.. Gott!

    SvaraRadera
  2. Det lät gott med Dumle i kaffet...om man nu dricker kaffe och det gör ju inte jag :)

    Idéen med Dumle i muffins fick jag från när jag gjorde Bounty-cupcakes http://mat-ro.blogspot.com/2011/08/bounty-cupcakes.html

    SvaraRadera