tisdag 22 april 2014

Mangopannacotta med passionsfrukt

Då är veckan igång! Men nog har man varit lite dagvild idag, svårt att inse att det faktiskt är tisdag och inte måndag. Dagens middag blev de goda resterna från i söndags då vi åt Tjälknul och krämig potatisgratäng. Skönt ibland att det går fort att fixa middag. Nu ska jag duka bort och sen är det bara att ge sig i väg på föräldramöte innan jag får sjunka ner i soffan.

Söndagens påskdagsmiddag avslutades med mangopannacotta med passionsfrukt och jordgubbar. Tyvärr blev det inga rester från den :)


Mangopannacotta med passionsfrukt 6-8 portioner
5 dl grädde av valfri fetthalt
130 g mango (går bra med fryst)
0,75-1 dl gelésocker multi
6 passionsfrukter

Mixa mangon till en puré.
Koka upp mangopurén, grädde och gelésocker under omrörning.
Koka i ca 30 sekunder.
Häll upp i glas.
Låt stå kallt några timmar innan servering för att stelna.
Gröp ur passionsfrukterna och häll det på pannacottan.
Jag garnerade dessutom med en jordgubbe på glaskanten.


Perfekt avslut på en perfekt middag. Pannacotta är en favorit-efterrätt hos barnen och det är ju så otroligt enkelt att göra, framför allt när man använder gelésocker och inte gelatin. Mango som smaksättning var riktigt gott men det smakade en aning för lite tyckte jag så nästa gång provar jag nog 200 g mango. Det var gott med lite knastriga passionsfruktskärnor till den annars så lena pannacottan.

Ni som vill ha mjölkfritt vet väl att det går alldeles utmärkt att använda havrebaserad iMat från Oatly till pannacotta. Det har jag gjort flera gånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar