tisdag 8 april 2014

Chicken nuggets / panerad kyckling utan ägg

Redan onsdag - höll jag på att skriva. Men sen kom jag på att det är ju bara tisdag - vilken tur. 

I går hade jag fullt upp och dagen gick i ett. I dag har jag knappt fått nå gjort, människor jag har sökt har inte svarat, saker har inte kunnat slutföras osv. Så frustrerande. Hur blir det i morgon :) Arbetsdagen blev inte så rolig men kvällen blev desto roligare. Jag och två tjejkompisar började med en god pasta på stan sen åkte vi hem till oss och såg på tv när Northland basket (Luleås damlag) vann den andra finalen på bortaplan. På lördag är det dags för hemmamatch. Förhoppningsvis är det sista matchen för säsongen.

Chicken nuggets är barnens favorit och det blir så mycket godare att göra egna än att köpa de färdigpanerade med mer panering än kyckling.


Chicken nuggets / panerad kyckling utan ägg
1 kg kycklingfilé
Panering:
1,5-2 dl ströbröd
1-1,5 tsk salt
2-3 krm cayennepeppar

Blanda ihop paneringen i en plastpåse.
Skär filéerna i mindre bitar och sätt ner dem i plastpåsen.
Blanda runt ordentligt så att alla kycklingbitar får panering runt om.
Bryn dem i en stekpanna så att de får fin färg.
Stek dem sedan klart i ugnen i 200 grader i 10-20 minuter.

Vill ni inte ha så stark mat så drar ni ner på cayennepeppar, för det blir ganska starkt, men gott, med den här mängden. Jag tycker det är gott med potatisklyftor till chicken nuggets och då är det riktig plockmat och bestick är onödiga.


Ta en ganska stor plastpåse och knyt ihop den med mycket luft så är det enkelt att blanda runt all kyckling i paneringen och alla bitar blir fint panerade.


Nej, nu kallar sängen. Det har blivit för få timmar sömn för länge nu och det känns i hela kroppen. Förhoppningsvis somnar jag så fort jag lägger huvudet på kudden och vaknar först när klockan ringer klockan sex i morgon. 

God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar