måndag 28 april 2014

LoppiEvent Food n' Lifestyle

I lördags var det äntligen dags för mitt första LoppiEvent 
och jag hoppas att det blir fler trots att jag bor 100 mil från händelsernas centrum. 

Det var inte bara solen och värmen i Stockholm som gjorde det till en perfekt dag. Loppi hade fixat i ordning ett bra event med bra mix av mat och livstil - som namnet avslöjade. Eventet höll till på Birka Cruises lounge vid Stadsgårdskajen. Som vanligt var jag tidig men det gjorde inte så mycket utan jag satt och njöt av utsikten över Djurgården.


När alla inbjudna bloggare hade bänkat sig drog programmet igång. Konferencier var Niiinis, en av mina favoritbloggare på Femme.se och en av deltagarna i första säsongen av Hela Sverige bakar. En annan som varit med i Hela Sverige bakar är Caroline Ahlqvist som vann andra omgången. I lördags var hon med och bjöd på chokladtårta med smak av lakrits, kanelbullar, minibiskvier och mycket annat gott. Jag hann inte smaka av alla sorter...men nästan.


Niiinis och Caroline skröt om OBH Nordicas Herkules, en kraftfull köksmaskin som går tyst (inte helt fel enligt mig). Åh så underbart det skulle vara att ha en sån vid all bakning här hemma. Kolla in den läckra kopparfärgen. Måste kanske söka till Hela Sverige bakar så man får chans att testa en :)

Foto: Petra Kyllerman/kyllerphoto.com

Nu i maj är det dags för Hela KändisSverige bakar i Tv4, en nyhet vi fick presenterade för oss (älskar nyheter). Vem tror ni vinner? Jag röstade på Erika Johansson, som är van vid tävlingsmomentet. Efter att ha sett Jonas Gardells Mitt enda liv på fredagkväll var det extra kul att Anna Book ska vara med. Ni som har sett Gardells show förstår vad jag menar ;)

Oscar Jöback var en annan som vårpeppade oss att komma igång med träning. Det är lätt att skylla på att man inte har tid, men egentligen handlar det om prioriteringar. Och han har så rätt. Man blir lite lätt imponerad när han berättar att han tränar 2-4 timmar per dag och då är inte hans grupp-pass som han leder medräknade. Ibland är han ledig på söndagar. Imponerande, är ordet! Hans mål i livet är att bli 100 år, rätt läckert/ovanligt mål. Han pratade också mycket om att både kropp och knopp måste få sitt.

Niinis och Oscar Jöback

Har ni hört talas om John Opsahl, Supermat och/eller Supernature? John, grundare till Supernature, pratade om supermat och alla deltagare fick med sig hans bok som heter just Supermat och är en stor succé i Norge. I förordet till boken står det "Supermat är enkelt. Genom naturens bästa födoämnen får du i dig stora mängder naturliga näringsämnen, som effektivt gör kroppen kapabel att läka sig själv. I den här boken får du nycklar till hur du kan använda supermat för att lyfta din hälsa till en helt ny nivå".

Allévo, Hela kändisSverige bakar, Yves Rocher och John Opsahl.

När scenprogrammet var klart var det dags för utställare, mingel och mingelmat (o Carolines fikabröd). Jag minglade (och åt) i nån timme innan jag tackade för mig och tog mig ut i sommarvärmen igen.

Vi bjöds på goda wraps.

Bland utställarna (och med produkter i vår välfyllda Goodie bag) fanns bl.a. Allévo, Yves Rocher, Birka Cruises och Sia bjöd på sin goda nyhet - frozen Yoghurt.

Vi fick smaka mango-varianten och den smakade riktigt gott. Måste prova de andra sorterna också.
Välfyllda goodiebags.

Jag drar ju ofta fram kameran (och skäms), när vi har gäster måste de vänta med att börja äta tills jag har tagit kort osv. Men här var jag inte ensam om att vara "konstig". Men det märktes att jag var lite ovan vid bloggevent för jag satte mig lite för långt bak för att kunna ta riktigt bra bilder. Men nu vet jag till nästa gång...

Så här såg det ut mest hela tiden - massa kameror och mobiler i luften för att föreviga det som hände på scen.

Tusen tack Loppi för inbjudan till detta event som gav mig mycket inspiration och vårpepp.
Hoppas vi ses snart igen!

Foto: Petra Kyllerman/kyllerphoto.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar