måndag 7 april 2014

Hallonbellini

Då var denna vecka igång och som den rivstartade. Det har gått i ett på jobbet och telefonen har ringt hela tiden och det var ovanligt många konstiga frågor idag dessutom. Vissa dagar ringer knappt telefonen men i dag var det ingen sån dag. Isak skulle ha gjort spagetti o köttfärssås till middag men vi var så trötta o hungriga när vi kom hem så vi värmde rester istället. Snabbt o smidigt! Men då har vi kvar att steka köttfärsen :( Måste bara vila en stund först.

Måndag är inte min favoritdag men vi kan muntra upp den med dessa härliga bilder på lördagens goda drink. En riktig Bellini innehåller persikojuice, men i brist på det så använde jag hallon och gjorde en hallonbellini. Och det var ingen nackdel, så gott det blev.


Hallonbellini
5 dl hallon (blir ca 2,5 dl hallonsaft)
5 tsk florsocker
Prosecco eller annat vitt mousserande vin

Pressa ur hallonen i en sil för att bara få saften.
Rör ner florsocker och rör tills det löst sig.
Ställ kallt tills det är dags att servera.
Häll hallonsås i ett glas fyll på med vin.
Proportionerna ska vara ca 1/3 hallonsås och 2/3 mousserande vin.
Garnera ev. med några frysta hallon.

Visst har jag vackra glas? Jag älskar dem!

Jag skulle inte bli förvånad om detta blir sommarens drink. Den var så fräsch, vacker och god så den är definitivt värd att bli det.

Tycker du om sött så kan du ta mer florsocker till hallonsåsen eller använda ett sötare vin. Men jag vill inte ha så söta drinkar så det här blev perfekt för mig.

2 kommentarer:

  1. Det här är ju helt underbart! Jag som är allergisk mot mycket, bland annat ägg, nötter och mjölk, och fullkomligt ÄLSKAR att baka (och äta det bakade såklart) har letat otaliga gånger efter recept över hela nätet innan jag idag hittade din blogg. Äntligen väl utformade, prövade recept för allergiker! Tack!!

    SvaraRadera
  2. Oj så glad jag blir. Och vad kul att du hittade hit. Hoppas du kommer att trivas här "hos mig". Mitt hjärta brinner ju lite extra för allergiker men jag har blivit sämre på att allergianpassa recepten.

    SvaraRadera