En gryta med liknande ingredienser fast med kyckling åt jag och Leif hur ofta som helt våra första år tillsammans. Så himla god men det var en av maträtterna som vi inte gjorde lika ofta när vi sedan fick mjölkallergiska barn och sedan har den blivit lite bortglömd. Men nu blev vi påminda om den.
Leif kände också igen smaken och nu lär den dyka upp lite nu och då i vårt kök, både med fläskfilé och kyckling.
Den goda gratängen innan ugnen. |
Stark fläskfilégratäng med mango chutney
1 fläskfilé ca 700 g
0,5 purjolök
1-2 paprikor
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 tsk sambal oelek
2 msk chilisås
1 msk soja
1 msk mango chutney
salt o peppar
ev. 2 dl stark riven ost
Skär fläskfilén i skivor och stek i lite smör med salt och peppar. Lägg i en form.
Strimla purjolök och paprika och lägg i formen.
Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, chilisås, soja och mango chutney. Salta och peppra. Strö ev. över riven ost.
Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.
Jag använde riven ost men det kändes lite onödigt så nästa gång struntar jag nog i osten. Undra om det är för att jag är van att äta den som gryta som jag tycker att ost är onödigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar