måndag 6 januari 2020

Hjortronkaka gluten- och sockerfri

God morgon, även idag har jag tvingat upp mig själv klockan 8 för att försöka vända tillbaka dygnet. Det är alldeles för mysigt med seriemaraton på kvällarna, så jag tar mig inte i säng vettig tid. Just nu ser vi den spanska serien Inlåst på Netflix. Har ni sett den? Efter första avsnittet var jag skeptisk till att fortsätta se den, men nu är jag fast och jag älskar att lyssna på spanskan och försöka känna igen ord.

Imorgon är det jobb igen och jag måste stiga upp ytterligare två timmar tidigare. Just i dag förstår jag inte hur det ska gå till, men så brukar det ju alltid kännas efter en längre ledighet och sedan går det ändå alltid bra.

Januari brukar betyda att man vill äta lite nyttigare och röra sig lite mer. Så då passar det väl att ge er receptet på den här smarriga hjortronkakan utan vanligt socker och mjöl. Så himla god med en klick grädde.

Hjortronkaka innan gräddning

Hjortronkaka gluten- och sockerfri

4 ägg
1 dl Icas sötströ
125 gr smält smör
0,5 dl vispgrädde
1 dl mandelmjöl
4 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
3 dl hjortron

Vispa ägg och sötströ luftigt och vitt.
Vispa ner det smälta smöret och grädden i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt.
Häll upp i en smord form.
Klicka över hjortron.
Grädda nederst i ugnen i 200 grader ca 35 minuter. 
Servera med grädde.


Igår försvann alla tomtar och julgranen, i dag ska vi fortsätta städningen med att tömma Idas gamla rum på allt "skrot" och alla möbler för nu ska det renoveras. Sedan ska det göras om till ett kläd-, stryk- och gästrum. Mycket som ska rymmas på liten yta 😁

Men först börjar jag med en lång lugn frukost med flera koppar te. Gäller att njuta lite extra idag för redan imorgon blir det tidig morgon med en kopp te i farten innan jobbet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar