lördag 25 maj 2013

Plocktallrik i solen

Det var så gott igår med medelhavsbuffé så vi tog en repris i dag.


Dessutom passade det perfekt med plockmat eftersom vi inte har någon fungerande spis för tillfället. Köksrenoveringen har fortsatt med att Leif har brutit upp det mesta av golvet och då var vi tvungna att flytta spisen, förhoppningsvis blir det en kortvarig spisfrånvaro.


Ida var duktig och hjälpte mig duka fram allt gott vi skulle ha till middag. Det var ruccola, oliver, körsbärstomater, gurka, vindruvor, ananas, serranoskinka, pepparsalami, grillad kyckling, mangoraja, majonäs, röd pesto, balsamicokräm, skagenröra, heta räkor, mozzarella, brieost, Cantadou med basilika, baguetter, smörgåsrån och Finn Crisp.

Var så god! säger Ida


Det var länge sen jag åt lufttorkad skinka (fråga mig inte varför) och det var det som var absolut godast i går och även i dag var det den jag åt mest av tillsammans med ruccola, körsbärstomater och mozzarella. Mums!

 Jag hade nästan kunnat äta upp hela tallriken själv.


Ida satt länge och var koncentrerad vid sin tallrik. Till slut sa hon "Nu mamma ska du ta kort!"

Full koncentration

Stolt visar en nyduschad Ida upp sin tallrik där hon har arrangerat maten så fint.

Isak var inte mycket sämre, utan hade fixat snyggt pålägg på mackan.

Det bästa av allt är att vi fick rester av allt så nu kan jag plocka ihop en god lunchtallrik i morgon. Perfekt mors-dags-lunch! Ni glömmer väl inte att det är mors dag i morgon? Jag firade min mamma redan idag då hon bjöd på gott fika i solen.

Mina val - Mums!

Det är lördag och klockan är bara 21.30, men jag tror jag ska gå och lägga mig redan nu. Bädda ner mig med en bra bok och njuta av att sedan få sova i flera timmar.

God natt!

2 kommentarer:

  1. Har du slutat lägga upp på nya hemsidan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Där skriver jag bara in recept. Här bloggar jag mer om lite allt möjligt.

      Radera