onsdag 22 maj 2013

Bakar glutenfritt

Nu är jag snart klar med fredagens beställning av hembakat bröd, idag bakade jag glutenfria kakor som jag blev riktig nöjd med. De blev så spröda att jag hoppas att de klarar frakten, skulle inte vara så kul att bjuda på kaksmulor.

Det här är första gången jag bakar "riktiga" glutenfria kakor. Tidigare har jag gjort chokladbollar med ren havre och sega cornflakesgodiskakor med glutenfria corn flakes, men i dag använde jag glutenfritt mjöl.


Jag gjorde två varianter av samma grundrecept, en med vaniljsmak och en med chokladsmak. Jag satte vaniljsmörkräm emellan två vaniljkakor och hade tänkt sätta chokladsmörkräm mellan chokladkakorna men de var så spröda så de bara föll sönder. Men det är ju inte alla som tycker om smörkräm så det kanske är lika bra att det finns alternativ.

Nu gäller det bara att döpa kakorna. De är spröda som drömmar, men man brukar ju inte använda smörkräm till drömmar. Whoopie pies är en av mina favoritkakor och dessa påminner om dem till utseende men inte i smak och konsistens så därför känns det missvisande att kalla dem för glutenfria whoopie pies. Har ni något bra namnförslag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar