fredag 10 maj 2013

Vegetarisk pastagratäng

Tack o lov känner jag mig bättre idag. Det var nog allt te som gjorde underverk :) Jag har hunnit och orkat baka drömmar, vara duktig i tvättstugan, rensa bland kryddorna och lite annat i rensarväg. Tur att vi renoverar köket så vi tvingas rensa, vissa kryddor hade sett sina bästa dagar för lääänge sen.

Eftersom solen håller sig borta så struntar jag i att ge er mitt senaste grill-tillbehör. Istället får ni receptet på pastagratängen jag gjorde för någon dag sedan. En perfekt bas-gratäng som man kan variera och anpassa efter behov.
Vegetarisk pastagratäng
kokt pasta (gärna al dente)
1 förpackning tomatsås 
2 dl grädde
1 dl mjölk/vatten
riven ost

Häll pastan i en smord ugnsform.
Blanda ihop tomatsås, grädde och mjölk eller vatten. Häll över pastan.
Rör om och strö över riven ost.
Gratinera i 200 grader i ca 30 minuter.

Om man använder en färdig tomatsås, oftast heter det pizza- eller pastasås, så behöver man inte krydda den. Annars går det lika bra att använda krossade tomater och krydda med salt, peppar och någon örtkrydda. Vi hade så mycket pasta i kylskåpet som hade blivit kvar från den senaste veckans middagar, och då är det perfekt med en pastagratäng. Nu åt vi den som ett tillbehör till grillat kött, men om man vill kan man tillsätta stekt kött eller korv direkt i gratängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar