fredag 31 maj 2013

Pastasallad med dressing i solen

Ja, här fortsätter rekordvärmen. Hoppas ni alla har möjlighet att njuta av solen lika mycket som vi i norra Sverige. Här uppe pratas det inte mycket annat än väder just nu. Ida tog sitt premiärdopp i älven igårkväll och det verkade inte speciellt kallt för hon höll på i och kring vattnet i flera timmar.

I dag var det så varmt så vi inte ens orkade grilla utan vi gjorde en pastasallad med köttbullar. Barnens favorit. Alla barnen var hos kompisar men kom hem och åt när de hörde vad vi skulle äta. Kul att man ibland lyckas med maten.
Barnens pastasallad
Blandat i en stor skål
pasta
köttbullar
isbergssallad
gurka
paprika
tomat
I egna små skålar
oliver
hela champinjoner
ananas
majs

Eftersom inte alla tycker om allt blandar jag det alla tycker om i en stor skål, sen serverar jag resten i småskålar på sidan om så får var och en fylla på sin sallad med vad man vill. I dag tog jag det vi hade hemma för ingen var speciellt sugen på att åka o handla. Sån här sallad kommer ni få se oss äta många gånger i sommar. Enkelt, gott och barnen blir glada :)

Till salladen gjorde jag en enkel och god dressing som även är perfekt som dip till chips:

Chilisåsdressing
Blanda ihop crème fraiche, turkisk yoghurt eller liknande med chilisås och grillkrydda. Ev. kan man ta lite extra salt, svartpeppar eller nån starkare peppar.


En av kakorna som ska bakas i morgon

Jag vågar inte önska sämre väder för det är ju underbart med sol, värme och klarblå himmel men med tanke på att jag måste baka sju långpannekakor, tio glutenfria kakor och två sorters småkakor snarast vore det inte helt fel med lite regn nån dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar