fredag 17 maj 2013

Snabbpaj med blåbär och havregryn

Ännu en dag med strålande sol! Tänk vad lite sol gör för humöret, underbart. Jag är hemma med Ida idag också för säkerhets skull men jag tänkte försöka åka in på jobbet ett par timmar i alla fall för att kolla att allt är ok inför helgen. Olivia har lovat vara barnvakt, gäller bara att se till att hon vaknar...och det är inte det lättaste.

Gårdagens blåbärspaj var en snabbvariant av smulpaj där man blandar de torra ingredienserna och sen bara hyvlar smör uppepå. Snabbt och enkelt!
Snabbpaj med blåbär och havregryn
4 dl blåbär
2 tsk kanel
2 msk socker
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 msk socker
75-100 g smör

Lägg blåbären i en ugnsfast form.
Blanda socker o kanel, häll över blåbären.
Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över blåbären.
Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor, som täcker mjölblandningen.
Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg.

Väldigt enkel paj att göra och blåbär är alltid gott men det var nog inte den godaste pajen jag har gjort men helt godkänd ändå.

Dags att fundera ut en marinad till dagens grillmiddag som blir en bit benfri karré. Länge sedan jag använde balsamvinäger i en marinad. Kanske dags i dag?! Sen ska jag skriva i ordning en blocket-annons för vi har tre cyklar, en trehjuling och en barntraktor med släp som ska säljas. Ida som brukar ha svårt att skiljas från sina saker har gett sitt godkännande att vi säljer hennes gamla cykel, trehjuling och traktor så det gäller att skynda sig innan hon ångrar sig. Vad har ni för fredagsplaner?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar