tisdag 1 januari 2013

Gott Nytt År

Gott nytt år på er alla blogg-vänner. Hoppas ni har haft en trevlig nyårsafton och att vi alla får ett riktigt bra 2013. Trots att vi inte hade planerat något för i kväll och länge trodde att vi skulle fira bara familjen i lugn och ro så fick vi gäster och en jättetrevlig kväll (i lugn och ro), som avslutades på traditionsenligt sätt med att se stads-fyrverkerierna på isen. Tyvärr försvann det mesta i dimma och rök.

Partyhattar är ett måste på en nyårsdukning, eller hur?
Förrättsoppan serverades i mina fina skålar med lock.
Gästerna välkomnades med en ordentlig eld istället för små marschaller.

Förrätt
Jordärtskockssoppa
Vitlöksbröd

Varmrätt
("fegisvarianten" innehöll bara skinka, tomat och ruccola)
Krämig pestopasta ("fegisvarianten" var vanlig pasta)
God sallad med bl.a. körsbärstomater, ananas, paprika och fetaost

Efterrätt
Vit chokladmousse med smakrika kaksmulor


Salladen och efterrätten hade Helen gjort och de var riktigt goda båda två. Speciellt sallader blir så mycket godare när andra gör, så det försöker jag alltid få andra att göra när det är knytis eller man hjälps åt med maten.

Eftersom vi kallade de mindre smakrika varianterna för fegisvarianter så ville ingen äta av dem utan alla åt de mer kryddade sakerna. Så nu har ni ett bra tips att ta till om ni har barn (eller vuxna) som är kinkiga i maten. För ingen vill ju vara en fegis :)

2 kommentarer:

  1. Gott nytt år Sara!! Vi körde kycklingfiléerna på nyårsdagen. Mycket gott. Och några matlådor blev det också. Bra nu när jobbet drar i gång igen!

    -lisbet

    SvaraRadera
  2. Gott nytt år till alla er också. Perfekt med matlådor! Jag måste också börja fylla upp frysen nu inför nästa vecka då vi kör igång jobbet igen.

    SvaraRadera