söndag 27 januari 2013

Äggparisare

God morgon! Har precis ätit klart frukosten och ska snart i väg på Isaks hockeymatch, han och Leif har redan åkt till ishallen för att se den första matchen. Jag nöjer mig dock med att se de matcher som Isak spelar. I dag kommer jag nog missa lite av matchen eftersom jag måste stå i fika-försäljningen, men jag behövde faktiskt inte baka nå det var det andra som fixade.

Som jag skrev tidigare så är parisare, här i Luleå, stekt korvskiva med bröd. Som hamburgare men med korv istället. Vill man undvika kolhydrater kan man steka ägg och använda istället för bröd.
Äggparisare 1 portion
2 ägg
korvskivor
tomat
gurka

Stek korvskivorna.
Stek äggen på båda sidorna och krossa gulan (så det blir lite torrare och mer likt bröd).
Skiva valfria grönsaker.
Varva alla ingredienser.

Ägg och korv är en gammal välkänd kombination så det här är riktigt gott och perfekt snabbmat, tar inte många minuter att fixa i ordning det här. Och perfekt lchf-mat (om det är hög kötthalt på korven). Prova redan nu till lunch!

Nä nu måste jag sätta fart, för innan jag åker till ishallen måste jag hinna fixa en del här hemma. Bland annat ska jag fylla min crock pot med lite smått o gott som ska tillagas hela da'n så att det är klart lagom till middagen. Perfekt en dag som den här när vi är borta större delen av da'n. Vi hörs senare, förhoppningsvis med nästa veckas matsedel som jag så smått har börjat planera.

2 kommentarer:

  1. Smart med ägg istället för bröd! Godare också kan jag tro :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev riktigt gott faktiskt. Jag tycker oftast att det blir för mycket bröd de gånger jag använder det istället för ägg. Fast det blir mindre kladdigt med bröd...om man vill äta med händerna :)

      Radera