onsdag 2 januari 2013

Spenatsoppa

Är ni många som har börjat jobba i dag? Jag har semester den här veckan men har i dag inlett "Operation vakna i tid", det gick så där. Jag kämpade mig upp halv tio och försökte få liv i Ida och Isak och lyckades efter ett tag. Nu måste vi bara se till att komma i säng i tid i kväll så vi kommer in i bättre rutiner. På lördagmorgon ska Isak vara 5.30 på tågstationen för att ta sig till Kiruna för hockeymatcher. Vi måste alltså stiga upp före fem! Tur att det är några dagar kvar.

För någon dag sedan åt vi Spenatsoppa, som jag aldrig har gjort tidigare. Vet faktiskt inte varför eftersom jag tycker om spenat. När jag började söka recept insåg jag att inget sopprecept var det andra likt. Alla recept jag tittade på skiljde sig på något sätt från de andra. Så här gjorde jag i alla fall.
Spenatsoppa
400 g hackad fryst spenat
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl grädde
cayennepeppar
salt
svartpeppar

Koka upp fryst spenat, vatten och buljongtärningar.
Tillsätt grädde och kryddor. Koka upp.
Låt koka i 5-10 minuter.
Smaka av och servera.

Godast är soppan med nybakat bröd att doppa med.

Mmm så gott det här var och oerhört enkelt att göra. Eftersom man kan använda fryst spenat behöver man inte ens planera och ta upp den i förväg. Perfekt när man kommer hem trött och hungrig från jobbet och inte har hunnit förbereda nån mat. Alla utom Isak åt med god aptit.


När Isak var i 7-årsåldern var han tokig i Teenage Mutant Ninja Turtles och då lyckades jag lura i honom många soppor genom att döpa dem gröna sopporna till Turtles-soppa och de orangea (morotssoppa t.ex) till Michelangelo-soppa. Michelangelo är en Turtles med orange band runt huvud, armar och ben.


När tar ni bort julsakerna? Jag funderar på att börja lite smått i dag men jag är lite kluven för samtidigt som jag börjar bli lite less julsakerna tycker jag att det är så mysigt med ljusstakar, granen, tomtar och röda dukar. Vi får se hur det blir. Kanske städar jag bort julen i källaren men låter det vara kvar här uppe ett tag till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar