torsdag 24 januari 2013

Parisare

Dagens snabbmatsmiddag blev parisare. I Luleå är parisare stekt korv i hamburgerbröd, men jag vet att det är något annat (med köttfärs?) i södra Sverige. Men för oss kommer parisare alltid att vara stekt korv. Vi använder ofta falukorv som vi skivar i lite tjockare skivor, men det finns riktig pariser-korv som är större i omkrets än falukorven men jag tycker det smakar likadant (men förmodligen är det någon skillnad). Idag hade vi inget hamburgerbröd men det går lika bra att rosta/steka skivad fralla och använda som bröd.
Parisare
korvskivor av falu- eller pariserkorv
bröd
ketchup
gurka
tomat

Stek korvskivorna.
Rosta eller stek brödet.
Varva bröd, ketchup, korv, gurka och tomat som en hamburgare.
Ät och njut!

Perfekt snabbmat! 10 minuter efter vi kom hem stod middagen på bordet - utan förberedelser. Isak är den i vår familj som älskar parisare mest och de här tillbehören vill han ha, men självklart kan man ha andra tillbehör också t.ex. senap, dressing, bostongurka eller sallad. Jag åt en lchf-variant men det skriver jag mer om imorgon.

Vad har ni för planer i helgen? Isak har hockeymatcher i helgen och ställer ingen annan upp med att baka så har jag lovat att fixa lite fika till söndag. Så vi får väl se om det blir en bakdag på lördag eller om jag måste städa istället. Ni vet väl vid det här laget vad jag hoppas på :)

2 kommentarer:

 1. Vår "parisare" är en brödskiva (formbröd) med köttfärs på ena sidan som steks först med köttet neråt och sedan steks på lite på brödsidan, ost och ett stekt ägg ovanpå !
  Eva från Gotland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju nästan som hamburgare alltså, fast man steker köttfärs och bröd ihop. Allt-i-ett!

   Radera