söndag 20 januari 2013

Hockeyföräldrafest

God morgon! I dag blir det en lugn dag med mycket soffhäng och förmodligen blir det även hämtmat. Jag som knappt brukar vara vaken efter 22 kom hem två på natten. Men vi hade en riktigt rolig kväll med god mat och trevligt sällskap. Olivia, som alltid är vaken halva nätterna, var chockad att hennes gamla mamma orkade vara uppe så länge :)


Till förrätt var det en god tomatsoppa och grissini, till varmrätt var det ris, stark kycklinggryta och sallad. Varmrätten var också god men tyvärr var det snålt tilltaget så maten tog slut innan alla hade fått en portion. Bl.a. Leif blev utan eftersom han var tvungen "jobba" då diskmaskinen gick sönder och spolade ut vatten i hela köket. Vet inte om vi var för glupska eller om cateringfirman hade beräknat fel, men det löstes genom att en av gästerna åkte och köpte grillade kycklingklubbor som de fick äta med såsen som var kvar från grytan.

Men mitt gamla tips om att alltid bjuda på bröd till maten när man har många gäster och det är svårt att beräkna mat hade kommit väl till pass. Jag har ju några bröd-till-mat-favoriter som jag ofta göra t.ex. Laponiabröd, Hälla-ut-bröd, lantpanini eller baguetter.


Det var kul att träffa alla föräldrar i en annan miljö än kalla ishallar med tjocka jackor och mössor. För mig som dessutom inte är en så jätteaktiv hockeymamma var det kul att träffa så många av Isaks hockeykompisars föräldrar.

Tack alla för en trevlig kväll! Det gör vi om snart, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar