fredag 28 december 2012

Sparris-stuvning

Känns konstigt att det är fredag igen för arbetsveckan började ju alldeles nyss. Fredag innebär ju dessutom kort dag för mig. Nästa vecka är jag ledig så när jag har jobbat klart i dag har jag 9 dagars ledighet att se fram emot. Nio dagar med sena kvällar och långa sovmorgnar, vi har blivit ena riktiga sjusovare hela familjen. Fast tonåringen tar priset som vi får väcka vid ett-tvåtiden så att hon inte ska sova bort hela dagarna. Oj, oj, oj undra när vi måste börja vända tillbaka dygnet för att vi alla ska orka upp till dagis, skola och jobb när det väl är dags. Men det är ju ett senare problem nu njuter vi ett tag till att inte ha några tidiga tider att passa.

Till ugnsomeletten, som ni fick receptet på i går, är det gott att äta en sparris-stuvning.
Sparris-stuvning
2 msk smör
3 msk mjöl
4 dl vätska (mjölk, grädde eller sparrisspad)
0,5 tsk salt
vitpeppar
1 brk vit sparris

Fräs mjölet med smöret.
Tillsätt vätskan.
Koka i 5 minuter.
Salta, peppra och tillsätt sparris i bitar.

Vit sparris (i burk) är så gott i alla fall i stuvning, tänker jag varje gång jag äter det. Jag förstår inte att jag inte äter det oftare, men nu har jag kvar en burk i matkällaren som jag ska se till att äta snart igen.

Nu ska jag åka i väg till jobbet för att jobba några timmar. Sen ska jag hem och förbereda en fredagsmysmiddag innan killarna ska i väg på hockey.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar