onsdag 5 december 2012

Världens bästa skolmat

I går fick jag ett mejl från Svenska Celiakiförbundet med information som jag gärna delar med mig av. Ni vet ju att mitt hjärta klappar lite extra för allergiska barn.

Svenska Celiakiförbundet jobbar med en medvetandegörande-satsning för Gluten- och Laktosintolerans och Mjölk- och Sojaallergi i skolmaten. Det är många skolbarn som får sämre skolmat eller måste hämta "specialpaket" hos mattanterna. Ibland får de vänta på sin mat medan kompisarna hinner äta upp sin skolmat.
Nu finns det en facebooksida där vi alla, elever, föräldrar och skolpersonalen, kan bidra med idéer och tips. För vi vill väl alla ha världens bästa skolmat? Här trillar det in recept, berättelser och tankar kring skolmaten: https://www.facebook.com/VarldensBastaSkolmat

Det behöver inte vara svårt att servera allergivänlig mat, det handlar många gånger om att vara inspirerad! Och för att just inspirera morgondagens kockar har det dragits igång en tävling - Sveriges unga GLMS-kockar, som riktar sig till restaurangelever i årskurs 1 på gymnasiet. Eleverna går ihop i lag och tävlar om att skapa den godaste GLMS-rätten, självklart anpassat för skolmatkök. Syftet är att inspirera och medvetandegöra morgondagens kockar i GLMS. Tävlingen avgörs på FASTFOOD & CAFÉ OCH RESTAURANGEXPO i Stockholm i januari. Mer om tävlingen kan du läsa här: https://www.facebook.com/VarldensBastaSkolmat/app_122362781244515

Jag tog bort den röda fina julfärgen på bloggen för det var för svårt att läsa texten och vad är det för mat- och bakblogg om man inte kan läsa recepten :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar