lördag 8 december 2012

Saffranssnittar

Har precis sett klart Så mycket bättre, första gången i dag jag sitter ner i mer än 10 minuter. Det har gått i ett hela da'n känns det som. Men det är väl som det brukar när julen närmar sig. Har en känsla av att jag kommer sova gott i natt. Jag väntar bara på att Olivia ska komma hem och hämta sovgrejer för hon ska sova hos en kompis, sen ska jag lägga mig på en gång. För i morgon måste jag vara pigg för då blir det julgodistillverkning för hela slanten. Jag längtar!

I går bakade jag saffranssnittar som i stort sett är kolakakor med saffran.
Saffranssnittar
1 förp saffran (0,5 g)
1 dl socker
150 g smör
1,5 msk ljus sirap
1,5 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl

Stöt saffranet till fint pulver med 1 tsk av sockret.
Rör eller vispa smör, socker och saffransblandningen ljus och porös.
Tillsätt sirapen.
Blanda ner mjöl blandat med bakpulver.
Arbeta snabbt samman till en deg.
Dela degen i tre bitar. Rulla ut dem plåtlånga och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Platta till dem lätt.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 15 minuter.
Skär längderna i sneda snittar medan de fortfarande är lite varma.


Isak som inte tycker om saffran tycker att jag använder saffran i allt nu för tiden. Men det är ju jul bara en gång per år så då gäller det att passa på. De här blev riktigt goda kakor, jag var lite osäker vad jag skulle tycka eftersom kolakakor inte är nån favorit hos mig. Men jag blev positivt överraskad. De är ju så enkla att göra dessutom, så jag kanske hinner med en till omgång innan jul.


Min favoritblomma till jul är amaryllis och just nu har jag en sån ståtlig knallröd fin amaryllis i mitt fönster som lyser upp rummet. Jag har inga gröna fingrar men jag hoppas jag kan få den här att leva och blomma länge för jag blir så glad när jag ser den. Vad har ni för tips att ge mig hur jag ska sköta min amaryllis? Hur ofta ska den vattnas och med hur mycket vatten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar