tisdag 25 december 2012

Julgodisbord 2012

Förutom all mat vi åt igår orkade vi även med lite julgodis, fast det har nog blivit mer julgodisätande i dag till alla filmer vi ser på olika håll i huset.

Både choklad och skumtomtar är ett måste till jul

Bountybollar blev en ny favorit för oss för några år sedan och sen dess är det ett stående inslag på julgodisbordet hos oss.

Även lakritskolan upptäckte vi för några år sedan och blev fast. Man smälter ner turkisk peppar i en kolasmet och sen doppar man den i choklad och garnerar med flingsalt. Det blir en perfekt smakkombination av kola, lakrits och choklad.

Rocky road är min favorit men i år gjorde jag den med saltade solrolskärnor istället för jordnötter pga Idas allergi. 

I år gjorde vi även maraboufudge som jag ser att många gör när jag surfar runt bland bloggar. Jag gjorde den även för några år sedan men den är lite väl söt för mig (kom jag på när jag smakade den). 

Av alla tryfflar vi gjorde med Astma- och allergiföreningen tyckte vi att polkatryffeln var godast så vi gjorde en egen sats såna. 


Wienernougat gör vi varje år trots Idas nötallergi, men hon är så duktig så hon tar inget från den skålen. Dessutom vet vi inte om hon egentligen är allergisk mot hasselnötter (nougat) för pricktestet visar negativt på det till skillnad mot jordnötter. 

Maraboufudge, wienernougat,
polkatryffel och skumtomtar

Vad har ni för favoriter och måsten bland julgodiset? 

2 kommentarer:

  1. Mycket gott! Jag har också gjort bountybollar, älskar choklad och kokos kombon!

    SvaraRadera
  2. Ja, bountybollarna blir mångas favorit. I år blev polkatryffeln min favorit för jag älskar kombinationen mörk choklad och mint.

    SvaraRadera