torsdag 27 december 2012

Polkatryffel

Måste berätta en rolig sak för er! Det verkar som att det var många som var ute i sista minuten för att fixa nå gott till julbordet, för dagen innan julafton slog jag läsarrekord med över 2000 läsare på en endaste dag. Jag har varit nära förut men nu sprängdes 2000-gränsen. Det är stort för mig och jag blir så glad att så många tar sig tid att hitta hit. Kanske läge att fixa en tävling och fira ;)

Nu tror jag att det är sista julgodisreceptet för den här julen. På pralinpysseldagen med Astma- och allergiföreningen i Luleå gjorde vi flera olika tryfflar, den med polkagrisar blev vår favorit så den gjorde vi en egen sats av inför jul.
Polkatryffel
200 gr mörk choklad
1 dl grädde
1 dl ojämnt krossad polkagris
Garnering:
ojämnt krossad polkagris

Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke.
Koka upp grädden och häll den över chokladen.
Rör tills chokladen smält, eventuellt måste man värma några sekunder i micron
Rör i polkakrosset.
Låt svalna.
Forma till kulor och rulla i krossade polkagrisar. 


För mig som älskar mörk choklad och mint blev det här så klart min nya julgodis-favorit. Så gott! Tyvärr blev den favorit för många i familjen så de går åt i en rasande takt, jag hinner knappt med :)

Nu är det dags att åka i väg till arbetet för mig medan övriga familjen ligger kvar hemma och sover. Men det gick faktiskt riktigt bra att stiga upp, kanske beror det på att jag har legat i soffan i två dygn så jag känner mig riktigt utvilad. Måste bara sopa av bilen innan jag kan åka iväg för det verkar ha snöat hela natten och håller på än. Ha en bra dag så hörs vi senare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar